Hoe je het beste kunt herstellen na een ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan gaan om een verkeersongeval waarbij je een whiplash oploopt. Ook kan het een val zijn van de fiets wat leidt tot een heupoperatie. Even niet opletten wordt soms hard afgestraft. Een ongeval kan zorgen dat we niet meer kunnen werken, mobiel zijn, veel pijn hebben en soms zelfs moeten verhuizen. Het is natuurlijk beter om te voorkomen dan te genezen. Wat echter als ons wat overkomt? Het is dan belangrijk om snel te herstellen en snel weer de oude te worden.

Erken de klachten

Het is belangrijk om te erkennen in welke situatie je zit. Ga niet domweg door. Laat het onderzoeken. Pijn in de nek kan een diepere oorzaak hebben. Door jezelf goed te laten onderzoeken ontstaat er duidelijkheid. Het is prettig om gebruik te maken van de uitgebreide medische hulp die er is in ons land.

Ga naar de huisarts

Het is belangrijk om naar de huisarts te gaan of het ziekenhuis na een ongeval. De arts kan de verwondingen bekijken en beter beoordelen hoe iemand snel kan herstellen. Soms wordt de pati├źnt doorverwezen naar een specialist. Luister goed naar het advies.

Sla de revalidatie oefeningen niet over

Wanneer er oefeningen zijn die uitgevoerd moeten worden is het belangrijk om dit ook te doen. De juiste beweging zorgt voor een prettig en goed herstel. Het is de basis om te herstellen en om de oude spieren weer soepel te maken. Wanneer er veel pijn is bij het doen van de oefeningen is het goed om contact op te nemen met de arts of fysiotherapeut.

Neem voldoende rust

Het is belangrijk om voldoende rust te nemen. Slaap minimaal acht uur en zorg dat het een ritme is. Een ritme om gezond te leven en om zo goed te herstellen. Rust is een zeer goede genezer.