Waarom je beter geen auto met 3-cilinder motor kunt kopen

Een auto voorzien van een 3-cilinder motor beschikt vaak over weinig vermogen. Indien je auto over weinig vermogen beschikt is het niet mogelijk om een zware aanhanger te trekken met je auto. Wellicht denk je in eerste instantie dat je amper met een aanhanger rijdt. Maar denk eens verder, misschien heb je plannen om met een (zware) caravan op vakantie te gaan? Of misschien wil je ooit een leuke speedboot kopen? Dan is het handig wanneer je auto over wat extra vermogen beschikt zodat je deze aanhangers kunt trekken. Naast het lage trekgewicht kent een 3-cilinder motor nog meer nadelen. Deze leggen we graag aan je uit.

Minder comfort

Een 3-cilinder motor maakt vaak meer lawaai dan een motor die beschikt over een standaard 4-cilinder motor of misschien wel een 6-cilinder motor. Door het extra lawaai dat een 3-cilinder motor maakt ervaar je minder comfort tijdens je ritten. Dat motorgeluid werkt natuurlijk niet echt ontspannend.

Minder snelheid

Minder vermogen betekent vaak minder snelheid.  Kies je voor een standaard Volkswagen Polo, dan doe je twee maal zo lang over een 0-100 sprint dan wanneer je kiest voor een sportieve uitvoering zoals de Polo GTI. Indien je geen sportieve rijder bent  hecht je ongetwijfeld weinig waarde aan deze cijfers. Ben je wel een sportieve rijder? Dan is een auto met 3-cilinder motor niet de juiste keuze voor jou.

Motorvermogen op kenteken

Kijk eens op het kentekenbewijs van je auto naar het motorvermogen van je huidige auto. Vaak is dit uitgedrukt in kW. Wil je het vermogen van je auto in PK weten? Dan kun je dit eenvoudig berekenen op kwnaarpk.eu. Het vermogen van je auto kun je ook vinden door je autokenteken in te vullen op de website van het RDW, de Rijksdienst Wegverkeer.