Yakima dakdrager

6 tips om je auto voor te bereiden voor een wintersportvakantie

Van het installeren van een set winterbanden tot het vervangen van ruitenwissers, er zijn talloze dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op het winterse weer. Hier zijn 6 belangrijke tips.

Winterbanden

Er kan veel gezegd worden – en er is zeker al veel gezegd – over dit onderwerp. Hoe dan ook, winterbanden zijn essentieel als je op wintersport gaat. Of je auto nou vierwielaandrijving heeft of niet. Let op: all-season banden zijn geen winterbanden! Het is zelfs bewezen dat hoe meer we winterbanden gebruiken, hoe minder ongelukken er op de weg plaatsvinden tijdens de winter.

Accessoires

Zorg dat je accessoires op je auto goed bevestigd. Heb je bijvoorbeeld een goede dakdrager van Yakima, zorg dan dat je de gebruikshandleiding goed leest om de drager op zo’n veilig mogelijke manier te bevestigen.

Accu

Autoaccu’s hebben het soms zwaar te voorduren bij lage temperaturen. Het laten testen van een accu is gelukkig een snelle, ongevaarlijke en vaak gratis procedure. Doe deze test als je accu al een paar jaar oud is. Je wilt namelijk niet boven op een besneeuwde berg met een lege accu komen te staan.

Vloeistoffen

Hoewel koelvloeistof en ruitenwissersvloeistof inmiddels op zo’n hoog niveau wordt gemaakt, moeten deze nog steeds worden gecontroleerd. Zorg dat je voldoende koelvloeistof en ruitenwissersvloeistof in de auto hebt en controleer de kwaliteit ervan desnoods met speciaal apparatuur. Vergeet ook je olie niet te controleren! Vooral in de winter is het belangrijk deze vloeistoffen te controleren.

Ruitenwissers

Ruitenwissers moeten om de zoveel tijd worden vervangen – hoeveel je er ook voor betaalt en wat de kwaliteit ervan ook is. Vaak moeten ze na 18 tot 24 maanden vervangen worden. Ga je vaak op wintersport? Kijk dan eens naar speciale ruitenwissers voor de winter.

Sloten

Smeer de sloten en deur- en raamafdichtingen goed in. Ze zullen dan minder snel bevriezen op een koude winterochtend. Zorg ook dat je slotontdooier in de auto hebt liggen, mocht het slot van je auto alsnog bevriezen.