Autoschade: uitdeuken zonder spuiten

Er zijn verschillende manieren om deuken en bulten in uw auto te repareren. Een nieuwe techniek om deuken en bulten te verwijderen is uitdeuken zonder spuiten. Een effectieve manier die ook nog eens stukken goedkoper is! Echter zitten er wel enkele voorwaarden aan deze manier van repareren, omdat er een speciale techniek wordt toegepast. Lees hieronder meer over schade repareren zonder spuiten en of uw auto daarvoor in aanmerking komt.

Heeft u schade aan uw auto?

Als u schade aan uw auto heeft kan dat met deze techniek in sommige gevallen sneller en goedkoper hersteld worden dan de traditionele manier van schade reparatie voor deuken en bulten. Echter zitten hier wel enkele voorwaarden aan, namelijk dat de deuk niet al te groot is en dat de lak nog heel is. Op het moment dat een deuk groter is dan twee centimeter of dat er lakschade is, is deze vorm van reparatie al niet meer mogelijk.

Wat is uitdeuken zonder spuiten?

Uitdeuken zonder spuiten is een simpele en effectieve techniek, mits uitgevoerd door een specialist. De deuken en/of bulten worden met gespecialiseerd gereedschap verwijdert. Deze worden namelijk gemasseerd door middel van het gereedschap, waardoor plamuren en spuiten overbodig worden. Deze techniek is zo effectief en snel, dat u in de meeste gevallen zelfs kunt wachten terwijl de auto wordt gerepareerd. Deuken en bulten worden middels strijklicht opgespoord, zodat geen één schade over het hoofd wordt gezien. Hetzelfde geldt voor het eindresultaat, zo kan worden gecheckt of alle deuken en bulten zijn opgespoord en correct zijn verwijderd.

Transport-, parkeer- of hagelschade

Het maakt niet uit of de schade is ontstaan door transport-, parkeer- of hagelschade, zo lang er maar geen lakschade heeft plaatsgevonden. Daarnaast heeft u hierboven kunnen lezen dat een deuk niet al te groot mag zijn. De schade wordt vooraf bepaald en dan kan worden aangegeven of deze volledig herstelbaar is. In bijna 100% van alle gevallen zijn hagel-, transport- of parkeerschade volledig te herstellen! Daarnaast kan deze in de meeste gevallen ook nog eens volledig worden vergoed door uw bestelautoverzekering. Houd er wel rekening mee dat wanneer u uw auto heeft laten chiptunen sommige verzekeraars de autoschade niet willen vergoeden of een hogere premie vragen. Als u een bedrijf kiest dat is aangesloten bij FOCWA (Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven) weet u zeker dat kwaliteit en professionaliteit wordt gegarandeerd. Dentworks is zo’n bedrijf en garandeert het volgende:

  • Service staat centraal;
  • Vooraf een afgesproken prijs;
  • Altijd een nette calculatie;
  • Altijd bereikbaar, wij denken met u mee;
  • Eigen professionele werkplaats;
  • Ook op locatie mogelijk.