Waar je rekening mee moet houden bij Audi chiptuning

Met Audi Chiptuning wordt de elektronische regeleenheid van je auto opnieuw geprogrammeerd. Hierdoor werkt je motor vanuit andere parameters werkt. Chiptuning gebeurt met de ECU-chip. Deze belangrijke chip regelt de hoeveelheid lucht en brandstof in je auto. Wanneer je dit door middel van Audi chiptuning herprogrammeert, heb je de keuze uit nieuwe mogelijkheden De kosten hiervan kunnen afhangen van wat je precies met  Audi chiptuning wil bereiken. Een chip is een cruciaal onderdeel van de elektrische computersystemen en kan je dus door chiptuning perfect afstemmen op jouw rijgedrag. Het is dus een optie die handig kan zijn als je jouw auto optimaal wil gebruiken.

Wat chiptuning voor je Audi kan doen?

Afhankelijk van je autotype en bouwjaar, heeft je chip een groot aantal opties die worden uitgevoerd in je auto. Denk daarbij aan het automatische transmissiesysteem, het voertuigstabilisatiesysteem en de brandstofinjectie. Ook zaken zoals de klepondersteuningssystemen, de timing- en ontstekingssystemen en het snelheidsregelingssysteem worden door middel van chips bijgehouden en gecontroleerd. Deze factoren zijn allemaal cruciaal voor het functioneren van jouw voertuig. De chip reageert op prikkels die je auto uitzendt. Zo wordt de druk naar de kleppen en  brandstofinjectiesystemen verhoogd indien dat nodig is. Door Audi chiptuning kan de topsnelheid opnieuw worden geregeld, maar er zijn ook nog meer mogelijkheden.

Andere dingen die je moet weten over Audi chiptuning

De chip in je auto bevindt zich meestal binnen de bedieningselementen ergens in of op het dashboard. Het is toegankelijk via een poort en in de meeste gevallen laat je de omgang met de chip het beste over aan professionals zoals EQ Performance. Het verstoren van de systemen die de chip bedient heeft gevolgen. Het kan er namelijk toe leiden dat jouw auto prestatiekwaliteit verliest en zelfs volledig kapot gaat. Door per ongeluk enkele instellingen op de chip aan te passen of door ermee te knoeien zonder precies te weten kunnen er dus fouten worden gemaakt. Een deel van deze schade kan onherstelbaar zijn. Laat Audi chiptuning daarom ten alle tijden aan de profs over.

Afstemmen op prestaties door middel van Audi chiptuning

Wijzigingen die Audi chiptuning voortbrengen zijn vanuit de fabrikant een potentieel negatieve invloed op de betrouwbaarheid. Zij hebben standaardinstellingen ingevoerd waardoor bepaalde zaken worden gegarandeerd. Door te kiezen voor professionele installatie loop je echter geen risico’s. Kies wel voor een bedrijf dat je goed adviseert als jij bepaalde wensen hebt met betrekking tot het verbeteren van de prestaties van je auto.

Bespaar door chiptuning verstandig toe te passen

De initiële kosten van chiptuning leveren op termijn grote besparingen op. Als je de chip vervangt of opnieuw programmeert, bespaar je veel gasverbruik en loopt de motor soepeler. Door de chip in het injectiesysteem opnieuw te programmeren, krijgt jouw auto een upgrade. Hij zal veel beter prestatie leveren dan voorheen. Dit betekent dat veel onderdelen die rechtstreeks werken met het rijden van het voertuig zullen profiteren van de chiptuning. Het is dus maar een kleine prijs die je betaalt voor een grote verandering van je wagen. Laat je wel goed informeren over de opties en of chiptuning is wat je echt zoekt. Kijk voor meer informatie op de site van EQ Performance!