rijles 16e

Rijles vanaf je 16e

Tegenwoordig is het mogelijk om rijles te volgen wanneer je de leeftijd van 16 hebt bereikt. Je hoeft niet meer tot je 17e verjaardag te wachten om te beginnen met rijlessen. Wanneer je 16 jaar en 6 maanden oud bent kun je je gaan inschrijven bij een rijschool. Als het rijden je dan al goed af gaat mag je op deze leeftijd ook al de tussentijdse toets doen. Vanaf 17-jarige leeftijd kun je dan ook je theorie examen halen en wanneer je er klaar voor bent volgens je rij instructeur mag je op voor het rijexamen. Stel dat je jouw rijbewijs haalt op 17-jarige leeftijd, dan mag je beginnen met rijden. Tot aan je 18e levensjaar moet er wel een rijcoach naast je zitten omdat je als 17-jarige nog niet alleen de weg op mag.

Een goede rijschool vinden

Als je gaat beginnen met autorijles dan is het wel zo fijn dat je les krijgt van een rijinstructeur die je alles haarfijn uit kan leggen zodat je goed leert rijden. Hoe kies je eigenlijk een goede rijschool uit? Ga je kijken naar het slagingspercentage van de rijschool of ga je liever rijles nemen bij een rijschool waar een bekende eerder zijn lessen heeft gevolgd? Dit zijn allemaal punten die je mee kan nemen in je keuze voor een rijschool. Veel jongeren moeten hun rijbewijs ook zelf betalen en dan is het mooi meegenomen dat de rijlessen niet zo duur zijn. Hou er wel rekening mee dat de goedkoopste rijschool niet altijd een goede rijschool hoeft te zijn. Neem daarom de tijd om een goede rijschool uit te zoeken! Ben je op zoek naar een goede rijschool in de omgeving van Zuid-Holland? EasyDriving rijschool Delft helpt jou graag bij het behalen van je rijbewijs!

Vraag een proefles aan

Een andere manier om erachter te komen of je een goede rijschool hebt gevonden is door een proefles aan te vragen. Op deze manier kun je kijken of er een klik is met de rijinstructeur en tijdens de proefles kun je kennismaken met de manier van lesgeven. Als dit voldoet aan jouw wensen dan kun je de keuze maken om definitief voor deze rijschool te kiezen. Klik hier om een proefles aan te vragen bij verkeersschool EASYdriving.