Is leasen voordeliger dan kopen?

Wanneer je een auto least zit je voor een bepaalde vastgestelde tijd aan een auto vast. Dit kan vervelend zijn wanneer je je uiteindelijk bedenkt over het model auto dat je hebt gekozen of wanneer er iets verandert in de financiële situatie, waardoor het verschuldigde bedrag ineens te hoog is. Private Lease Overnemen zou dan een optie kunnen zijn. Dit betekent lease contract overname, wat inhoudt dat je het leasecontract van een ander overneemt die het niet meer wil. Dit betekent vaak voordeel voor jou.

Leasen of kopen

Bij het aanschaffen of huren van een auto zijn er belangrijke overwegingen waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld over nagedacht worden of de auto voor meerdere jaren gebruikt gaat worden, of dat het voor tijdelijk is. Daarnaast moet er gekeken worden of het mogelijk is voor de koper om in een keer het hele bedrag neer te leggen. Mocht dit niet lukken kan leasen een betere optie zijn, omdat dit betekent dat er een maandelijks bedrag overgemaakt wordt, waardoor alle lasten niet in een keer komen. Het nadeel van leasen kan weer zijn dat er iedere maand een bedrag verschuldigd is aan de verhuurder. Daarnaast is het natuurlijk nooit helemaal duidelijk of kopen of leasen nou uiteindelijk een goedkopere optie is.

Financiële verplichting

Wanneer je een lease contract aangaat betekent dit ook dat je voor een aantal jaar lang iedere maand een bepaald bedrag moet betalen om de auto te mogen houden. Dit kan een grote financiële belasting zijn, waardoor het goed overwogen moet worden. Wanneer je financieel in de problemen komt kun je altijd nog kiezen voor lease contract overnemen. Je verkoopt je lease contract aan Private Lease Overnemen. Er moet van tevoren goed nagedacht worden over hoeveel geld er per maand aan een auto uitgegeven kan worden. Naast de brandstof, verzekering en belasting, komt er dan ook nog een betaling bij voor de lease. Dit kan al snel oplopen tot een hoog bedrag wanneer het bij elkaar opgeteld moet worden.