private lease

5 redenen om te kiezen voor private lease

Als je kiest voor private lease dan ben je vaak voordeliger uit dan als je een auto koopt. Steeds meer mensen kiezen daarom tegenwoordig voor private lease en ervaren de vele voordelen ervan. Wil je weten waarom kiezen voor private lease een slimme keuze is? Lees in dit artikel 5 redenen waarom private lease goedkoper is dan een auto kopen en waarom ook jij moet kiezen voor private lease.

Reden 1. Minder motorrijtuigenbelasting

De meeste leasemaatschappijen zijn gevestigd in de provincie Noord-Holland. Dit is de voordeligste provincie als het gaat om motorrijtuigenbelasting. Als je zelf in een andere provincie woont is dit al de eerste besparing van een leasemaatschappij, waardoor zij goedkoper zijn. Je profiteert dus eigenlijk, als je niet woonzaam bent in Noord-Holland, van de laagste motorrijtuigenbelasting als je kiest voor het leasen van een auto.

Reden 2. Lagere verzekeringskosten

Als je kiest voor private lease dan hoef je zelf geen autoverzekering meer af te sluiten. De autoverzekering zit bij de maandelijkse leaseprijs in. Doordat leasemaatschappijen profiteren van een enorm schaalvoordeel kunnen zij profiteren van lagere prijzen. Waardoor jij uiteindelijk mee profiteert van een goedkopere autoverzekering.

Reden 3. Voordelig onderhoud

Leasemaatschappijen hebben hun eigen netwerk als het gaat om auto onderhoud. Door de grote aantallen auto’s die zij laten onderhouden kunnen autobedrijven scherpe tarieven hanteren. Als private lease auto gebruiker profiteer je hier dus van mee.

Reden 4. Hoge verkoopwaarde

Als het leasecontract is afgelopen dan worden auto’s (meestal) door de leasemaatschappij in kwestie verkocht. Als leasemaatschappij kan je een veel hogere prijs vragen voor een tweedehands auto als dat je particulier kunt. De hogere verkoopwaarde zorgt ervoor dat je goedkoop een auto kan leasen.

Reden 5. Grote afname nieuwe auto’s

Een leasemaatschappij neemt honderden, zo niet duizenden, nieuwe auto’s tegelijkertijd af. Waardoor zij profiteren van een groot schaalvoordeel bij het kopen van nieuwe auto’s. Als particulier ben je een stuk duurder uit. Ook als je een nieuwe auto wilt rijden is leasen dus een goedkopere optie.

Overtuigd van private lease? Via LeaseVergelijker.nl kan je gemakkelijk alle private leasemaatschappijeen met elkaar vergelijken.