Achteruit inparkeren

Waar de een de voorkeur geeft aan vooruit in een vakje parkeren, parkeert de ander liever achteruit. En laten we eerlijk zijn, achteruit inparkeren heeft ook gewoon één groot voordeel; je kan direct weer weg rijden met een goed overzicht. Niet alleen kan je sneller en makkelijker wegrijden, bij achteruit inparkeren heb je ook veel meer ruimte wat betekent dat er minder kans is op schade. Genoeg redenen dus om ervoor te kiezen om je auto achteruit in te parkeren, maar hoe kan je dat het beste doen.

Als allereerst is het belangrijk om niet alleen je focus op het parkeren te leggen, maar ook op de omgeving. Zeker wanneer je normaal altijd kiest voor vooruit inparkeren is het goed om voordat je hem achteruit parkeert eerst goed naar de omgeving te kijken. Komt er niet een fietser aan of een rennend kind? Ook tijdens het parkeren is het belangrijk om hierop te blijven letten zodat je zeker weet dat het veilig is om te parkeren.

Daarnaast is het goed om echt je auto te leren kennen. Elke auto is anders en het is van tevoren goed om te weten wat de draaicirkel is en hoe groot je auto nou daadwerkelijk is. Dit kan je kijken door bijvoorbeeld hele korte rondjes op een leeg parkeerterrein te rijden of om hier veel achteruit in te parkeren voordat je dit in een drukke(re) straat doet naast allemaal geparkeerde auto’s. Door niet goed te weten hoe groot je auto is kan je onnodige schade hebben, maar kan het ook zo zijn dat je het jezelf onnodig moeilijk maakt met inparkeren.

Verder is het simpelweg ook gewoon veel wennen. Vooruit parkeren is voor velen de eerste keus doordat het een stuk natuurlijker voelt en daarom is het niet gek als je een tijdje moet wennen aan het achteruit inparkeren. Gelukkig helpt de technologie ook veel mee door bijvoorbeeld de achteruitrij cameras die in de auto’s zitten. Ook wanneer je over een wat oudere auto beschikt kan de technologie je helpen. Zo zijn er namelijk veel draadloze achteruitrijcameras die je zelf kan installeren of kan laten monteren in je auto.